Loading...

free
Peter JohanssonFotboll 
2018-11-05T12:12:00+01:00

Milan – Juventus

2018-11-11T20:30:00+01:00
TOT1 Units
2,01

Det är nog ingen som protesterar om jag påstår att Juventus är Europas och därmed världens bästa lag. De hade redan ett av de bästa försvaren med Chiellini och Bonucci. Med Ronaldo där fram så har hela säsongen varit ett enda långt segertåg. Anfallets bifigurer Costa, Dybala och Bernardeschi går inte av för hackor och i år är anfallet till och med bättre än försvaret. 10-1-0 i matcher och 24-8 i målskillnad i Serie A. Enda poängtappet var mot Genoa hemma 20 oktober där det blev 1-1. Det var tre dagar innan bortamatchen mot Man U så det må vara förlåtet.

I Champions League har det om möjligt gått ännu bättre. Tre raka segrar och 6-0 i målskillnad inkluderar en 1-0 vinst borta på Old Trafford mot Manchester United.

Enda smolket i glädjebägaren är att försvaret har släppt in lite för många mål. Det har förmodligen att göra med att de tappar koncentrationen ibland eftersom det inte behövs då anfallet gör mål i varje match. Den Gamla Damen har gjort mål i 19 raka matcher. Sist det inte blev mål var 13 maj borta mot Roma som slutade 0-0.

I Serie A i år har de släppt in 4 mål på fem matcher och om Milan lyckas näta hemma på San Siro ska det vara bra chans på minst 3 mål i den här matchen.

AC Milan har definitivt kapacitet att störa Juventus om de inte är helt fokuserade. Hemmalaget har inlett säsongen med 6-3-2 i matcher och 21-14 i målskillnad. I Europa League har de 2-0-1 och 5-3 i gruppspelet. Som synes både gör de mål och släpper in mål.

Hemma på San Siro har de resultatet 4-1-0 och 12-7 för ett målsnitt på 3,8 mål per match. Förvisso ett litet urval, men ett väldigt högt snitt. I de senaste sju matcherna inklusive Europa League har det blivit 3-5 mål i varje match. Båda lagen har gjort mål i varje match och sammanlagt 16-10.

Milan är klart bättre på hemmaplan och rent ut sagt svaga på bortaplan. Det behövs för Juventus är bra.

 Trion Suso, Higuain och Calhanoglu ska kunna göra mål för Milan igen. Försvaret är inte lika stabilt och även målvakten Donnarumma visar upp tveksamheter ibland.

Enda emot som jag ser det är att Juventus fantastiska tränare Massimiliano Allegri bestämmer sig för att Juve ska spela för 0-0. Han är en erkänt skicklig taktiker, men varför skulle han rucka på ett vinnande koncept?

Otur kan också förstöra mitt spel, men det gäller ju alltid.

Över 2,5 mål till 2,01.


Prenumeration

Missa aldrig ett tips från våra experter.
Loading...

Relaterade tips

Loading...