Loading...

expert
Peter BergTennis 
2018-01-20T20:08:00+01:00

Mertens vs Martic

2018-01-21T04:00:00+01:00
ML1 Units
3,08

Det är ett par saker som talar för det här spelet.

För mig är det väldigt illustrativt att titta på Mertens vs Cornet och se hur svårt Mertens fick i duellerna när Cornet loop:ade över bollarna med mycket marginal över nätet. Tyvärr för Cornet så fattade hon inte hur effektivt det var, utan försökte mestadels stå upp i bollduells-tempo mot Mertens och då gick det som det gick. Hon spelar ganska flackt Mertens, så hon trivs med att få fart emot sig.

Det går även att titta på matchen mot Gavrilova innan Gavrilova får hjärnsläpp och börjar spela helt annorlunda. Gavrilova inledde med att spela sitt spel och toppa bollarna i ganska lågt tempo. Det fanns inte så mycket Mertens kunde göra för att några direkta vinnare kunde hon inte slå i de duellerna.

Största anledningen varför jag gillar det här spelet är för att Petra Martic har en teknik som gör att hennes slag loop:ar sig med ganska mycket marginal över nätet. Men ändå så kommer bollarna med ganska mycket tyngd, så att säga. De är lite speciella hennes grundslag. Jag tror inte det kommer bli några långa malande dueller över huvud taget. Mertens kommer aldrig få den möjligeheten att spela det spel hon vill spela, och förmodligen kommer det göra henne ganska frustrerad. Bara 22 år gammal, Mertens. Så vi får se hur hon kan hantera det.

Utöver det så kan Martic bryta av med väldigt fina slice:ar som kommer dra ner tempot och ta bort farten ur duellerna som Mertens så gärna vill ha. Mertens bombar gärna på i duellerna och är även ganska bra när hon jaga boll ute i hörnen, men någon större finess har hon inte i sin tennis. Och jag är lite tveksam till hur hon kan hantera variationen som hon kommer möta mot Martic.

Båda två servar ganska bra. Martic servar lite bättre. Fysiken är nog ganska jämbördig.

Sist men inte minst så har Martic spelat fjärderundor i Grand Slams förut. Så hon har erfarenheten och rutinen från att ha befunnit sig i den här situationen förut. För Mertens är det hennes första fjärdeomgång, och sådant är alltid en faktor.

Elise Mertens spelade dessutom fem matcher i Hobart veckan innan Australian Open började och detta blir alltså hennes nionde match sedan 7:e januari. Ytterligare en faktor.

Fonden spelar Petra Martic till 3,08.


Prenumeration

Missa aldrig ett tips från våra experter.
Loading...

Relaterade tips

Loading...