Loading...

staff
Ken LennaárdFotboll 
2018-06-12T09:37:00+02:00

Marocko – Iran

2018-06-15T17:00:00+02:00
TOT1 Units
1,96

Marocko har seglat upp som en av de starkaste nationerna i Afrika. Och den som kan sin historia vet att den kvalitén parat med en ofta annorlunda och överraskande spelstil kan stjälpa stora lass. De vann sin kvalgrupp med 11-0 på 6 matcher. Imponerande både framåt och bakåt.

Afrikanska lag brukar kunna göra mål framåt och det här är ett disciplinerat kollektiv med vad som förefaller en bra harmoni. Tränaren Hervé Rendard från Franrike tog över 2016 och ser ut att ha gjort ett riktigt bra jobb. De fem träningslandskamperna har slutat 4-1-0 och 9-3. Man ska aldrig gå för mycket på träningslandskamper, men 2-1 borta mot Serbien kan aldrig vara dåligt.

Ett hårt arbetande lag som kämpar för varandra och en defensiv som ser riktigt stark ut. Lite spets på det och Marocko kan gå långt. Klubbadresserna för spelarna är intressant läsning, det är många fina lag i den listan. Som till exempel mittbacken och lagkaptenen Medhi Benatia som spelar i Juventus och Achraf Hakimi från Real Madrid, även han back.

Offensiva mittfältaren Younès Belhanda från Galatasaray är en spelare som kan leverera de avgörande passningarna. Men det troliga utropstecknet är Hakim Ziyech, även han mittfältare, som hade en mycket fin säsong i Ajax.

Frågetecknet finns på målvakten Muni El Haddadi som haft svårt att ta plats i sitt eget klubblag Numancia i spanska andra divisionen. Längden på 1,75 låter inte heller kul. Men med tanke på Marockos resultat så kanske det inte blir något problem.

Iran imponerade också i sin kvalgrupp. De har byggt laget på defensiva hörnpelare, men har på slutet även vågat gå framåt, och det med bra resultat. Men nu blir det tuffare motstånd och jag ser ett väldigt defensivt Iran i kristallkulan. Till skillnad från Marocko så saknar de spelare med högre klass som spelat i Europeiska storlag. 

Iran har ett enda utropstecken, men det är ett stort tecken. Tränaren Carlos Queiroz är en lurig man som gör vad som krävs för att vinna. Han är känd för att överaska motståndet med en varierande laguppställningar. Han krigar även utanför arenan. Som inför detta VM där han gått ut i media och beklagat sig över att spelarna inte är redo, att de har för dålig form och inte hinner spela ihop sig. Såklart bara bluff för att klä sig i underdogrollen och sätta press på motståndarlaget att gå framåt. För det är precis vad Queiroz vill. Han har varit tränare för portugisiska landslaget, men fick gå när han försvårade/förhindrade dopingkontroller inför VM 2010. Han fick sparken. Men han har vunnit många fina tränarpriser på juniorfotbollnivå, var den som tog fram Portugals gyllene generation med Figo och Rui Costa, och har tränat Real Madrid. Och varit assisterande tränare i Manchester United, om du fortfarande inte är imponerad.

Underlinan är väldigt nedtryck. Båda lagen måste rimligtvis gå för 3 poäng med tanke på att Portugal och Spanien sedan väntar i gruppspelet. Så tänker många, men jag är inte lika övertygad. Queiroz vet att det behövs tur för att nå framgång, han vet att Marocko är ett stenhårt fikon och Iran lär inte bjuda upp till dans. Och det är inga amatörer som lirat på under under våren …

Marocko -0,25 till 1,96 är rätt väg att gå. Men jag tror på en avvaktande inledning när Iran drar ner tempot och ett halvtidsspel på Marocko lockar mer.

Över 1,75 mål till 1,89 känns nästan löjligt lågt och borde vara rätt väg att gå. Men, som sagt, det kan bli en seg inledning och då kan man få ett mycket bättre odds efter 15-20 minuter.

För resultatstatistiken spelar jag:

Marocko -0,25 mål till 1,96.

Risken är stor att det oddset börjar sjunka när folk tittar på laguppställningen och ser att Marocko har klasspelare på flera positioner.

Coolbet har 15 gånger på att Marocko går vidare från gruppspelet. Det är garanterat ett överodds, men andra spelbolag har 17 gånger så det kan löna sig att shoppa runt. Om du inte orkar så ska du inte skämmas för 15 gånger, särskilt inte om du utnyttjar Coolbets bonus. Under hela juni erbjuder de 500 kronor i bonus om du deponerar 100 kronor (givet vissa villkor). En hundring eller två på Marocko att gå vidare kan bli starten på en riktig bankrulle.Prenumeration

Missa aldrig ett tips från våra experter.
Loading...

Relaterade tips

Loading...