Loading...

expert
Peter BergTennis 
2018-01-19T13:44:00+01:00

Mannarino vs Thiem

2018-01-20T04:00:00+01:00
HCP1 Units
1,93

Det här spelet bestämde jag mig för att göra redan i förrgår efter att matcherna spelats klart. Det kändes redan då klart att linan skulle bli bra eftersom Thiem var illa ute mot Denis Kudla. Och mycket riktigt så var inte marknaden så imponerad av att Thiem pressades till fem. Dock så trycker jag inte den matchen är så mycket att säga om. Underläge 0-2 i set, och Kudla spelade fantastiskt bra. Verkligen jättebra. Men när orken började tryta lite efter ett par timmar så tog Thiem över och vann ganska enkelt. Bra tennis var det i alla fall.

Mannarino mötte i sin tur en skadad Jiri Vesely senast och det kan ha varit den sämsta matchen hittills i den här turneringen. Låg nivå, lågt tempo, enkla missar och en breakfest mot slutet. Mannarino hade märkbart svårt att sätta fart på bollen och lirade försvar istället. Han klarade det med ett nödrop. Hopplöst osäker på den här hardcourtmattan, är han. De som spelar flackt upplever att bollen flyger iväg.

Anledningen till att Thiem är så ofantligt mycket bättre på grus beror på att han behöver tid på sig att komma rätt till bollen. Det är inga små svingar han utövar, speciellt på backhandsidan. På hardcourt måste han oftast kompromissa med sina slag och då blir han genast lite sämre. 

Tänket bakom spelet:

Har inte Mannarino formen att sätta fart på bollen så ger han oundvikligen motståndarna mycket tid på sig. Vesely kunde inte utnyttja det alls. Men Thiem kommer trivas som fisken i vattnet. Det blir en match med stillastående prickskytte för honom. I den grenen är det bara Nadal som slår honom på fingrarna. 

Dagsmatch är det också, så värmen blir en faktor. Mannarino kanske klarar av att streta emot i försvaret ett litet tag, sen kommer det rinna undan. 

Dominic Thiem -5 gem @1,93. 

Prenumeration

Missa aldrig ett tips från våra experter.
Loading...

Relaterade tips

Loading...