Loading...

expert
Mr. XFotboll 
2019-03-06T08:07:00+01:00

Manchester City – Watford

2019-03-09T18:30:00+01:00
AHCP1 Units
2,06

Manchester City är att av Europas bästa lag. De leder Premier League, är klar favorit att vinna Champions League och har 15-1-1 i matcher på de senaste 17 matcherna. Det finns inte många som vill gå emot det expressloket i sportsbetting, men det är just därför du ska fundera på det. För om det finns något värde finns det på andra sidan. Eftersom spelbolagen tar ut hela den teoretiska spelskatten där. Och ibland mer därtill.

Av de 15 nämnda vinsterna på slutet har 6 vunnits med udda målet, 3 med tvåmåls marginal och alltså 6 vinster med tre mål eller mer i marginal. Sett ur den synvinkeln är +2,25 i handikapp på motståndarlaget bra då man endast hade förlorat 6 av 17 gånger.

Nu är det såklart ännu starkare på hemmaplan, men även där är matcherna förvånansvärt ofta jämna, i alla fall resultatmässigt. På de senaste 12 hemmamatcherna har de 11-0-1 i matcher, men endast 5 matcher har slutat med vinst med minst 3 matcher. Endast och endast kanske du tänker, men med tanke på handikappet är det faktiskt endast. 3 gånger har det slutat med vinst med exakt 2 mål och 4 gånger med uddamålsvinst eller sämre.

Statistiken talar starkt för att gå emot Man C på lördag. Situationen talar ännu mer för att gå emot dem. De möter Schalke 04 i Champions League på tisdagskvällen, bara tre dagar senare. Ett lag de ska kunna avfärda på hemmaplan, men inget lag att underskatta och fullt fokus är på den matchen. Vinsten med 3-2 borta i Gelsenkirchen är skönt att börja med, men avancemanget ska säkras ändå. Det är inte omöjligt att några spelare ställs över, även om det inte gör speciellt mycket i Manchester Citys fall.

Laget är redan uttunnat på grund av skador på viktiga defensiva mittfältaren Fernandinho och ännu viktigare mittbacken Ajmeric Laporte.

Watford har varit en trevlig överraskning i år och ser ut att förbättra sin 14:e placering från förra året. De ligger på 8:e plats i Premier League efter 12-7-10 i matcher och 41-41 i målskillnad. De gör sällan bort sig på bortaplan: 5-5-5 i matcher och 22-22 i målskillnad.

Formen är bra och de har sedan 15 december 9-4-3 i matcher. Förutom smällkaramellen mot Liverpool där det blev 0-5 i baken på Anfield Road så är de alltid med i matcherna resultatmässigt. Man får gå tillbaka till 1 december för att hitta en förlust med mer än 1 mål. Det var 0-2 borta mot Leicester. 

Med tanke på att hemmalaget är nöjda med 1-0 och lär dra ner tempot och kanske byta ut spelare så fort ledningen tas känns handikappet på bortalaget riktigt intressant.

Watford +2,25 mål till 2,06.

Halv vinst på tvåmålsförlust är riktigt starkt.

Prenumeration

Missa aldrig ett tips från våra experter.
Loading...

Relaterade tips

Loading...