Loading...

expert
Mr. XFotboll 
2018-11-27T11:34:00+01:00

Liverpool FC – Everton

2018-12-02T17:15:00+01:00
TOT1 Units
1,98

The Merseyside derby mellan Liverpoolagen är det derby som oavbrutet pågått längst i Premier League. Lagen har mötts två gånger i högsta divisionen varje år sedan 1962. Ingenting pekar på att den sviten kommer att brytas inom överskådlig tid.

Liverpool fick ordning på defensiven under våren efter att Virgil van Dijk värvades för närmare €80 miljoner som mittback. Succé är ordet och han har fått ihop resten av backlinjen som han styr med bravur. Anfallet var redan ett av Europas bästa och de stora framgångarna kan komma i år.

10-3-0 i matcher och 26-5 i målskillnad har Liverpool. De har faktiskt häng på Manchester City och kanske kan utmana hela vägen in i mål om titeln i Premier League.

I Champions League har de 2-0-2 i matcher och 7-5 i målskillnad. Avancemang är med andra ord långt ifrån klart och imorgon onsdag spelas en ytterst viktigt match i Paris borta mot PSG.

Ett derby mot Everton lockar alltid fram bra motivation, men klubbkänslan är inte som den var förr och jag kan inte tänka mig annat än att såväl tränare som spelare tycker att matchen mot PSG är mycket viktigare. Det är inte uteslutet att några av anfallsstjärnorna får kliva av sista halvtimman mot Everton, eller till och med vila helt på bänken.

Liverpool är starka hemma på Anfield Road. 5-1-0 och 14-1 i ligan är riktigt bra, men de har bara mött ett topplag än och då blev det 0-0 mot Manchester City. Besökande Everton gör en kort bussresa över floden och har mycket rutin på att spela inför en kokande röd gryta i form av fans.

Everton hade stora skadeproblem förra säsongen, men de kom igång ordentligt i slutet av säsongen. Det gör att de flyger under radarn gentemot de mer namnkunniga storlagen i Premier League. Säsongen har inletts med 6-4-3 i matcher och 20-15 i målskillnad. Det är bra bra bit upp till toppen, men de ligger trots allt 6:a i tabellen.

På bortaplan har Everton 1-3-2 och 7-9 i resultat den här säsongen. Men det har varit tufft motstånd. De fyra senaste bortamatcherna är 0-2 mot Arsenal, 2-1 mot Leicester City, 1-2 mot Manchester United och 0-0 mot Chelsea. Helt plötsligt ser bortastatistiken mer imponerande ut.

Summa summarum finns det tre anledningar till det här spelet.

1. Liverpool kommer inte ha 100 % fokus, och kanske inte heller 100 % bästa uppställningen efter bortamatchen mot PSG. De är också vara mer slitna än Everton som fått vila flera dagar extra.

2. Liverpool anses fortfarande som ett offensivt lag, men faktum är att försvaret är ordentligt underskattat och en stor del av framgången.

3. Everton är klart bättre än raden och brukar göra kanonmatcher mot storebror Liverpool FC.

Totalen är riktigt hög. Jag tackar och tar emot och spelar under i en match där det mesta talar för att det inte blir lika frejdig svängdörrsfotboll som folk fortfarande förknippar med Liverpool efter förra hösten.

Under 3 mål till 1,98.

Pengarna tillbaka på 3 mål visar hur hög den här linan verkligen är.

Prenumeration

Missa aldrig ett tips från våra experter.
Loading...

Relaterade tips

Loading...