Loading...

free
Peter JohanssonFotboll 
2018-11-06T12:19:00+01:00

Kalmar FF – AIK

2018-11-12T15:00:00+01:00
TOT1 Units
1,98

Förutsättningarna är glasklara. AIK vinner SM-guld om de klarar oavgjort. Här förutsätter jag att Norrköping inte vinner med tio mål borta mot Häcken.

Det hade räckt med seger hemma mot Sundsvall senaste. Men över 50 000 besvikna fans fick ställa in guldfirandet. Det går ofta troll i bollen när enkla och självklara segrar ska tas. Det blir ofta stolpe ut istället för stolpe in och sedan sätter det sig i huvudet ännu mer. Förväntan byts ut till ängslan och då är verkligen bollen rund på riktigt.

AIK har sett väldigt bra ut hela säsongen. 18-10-1 i matcher är väldigt imponerande och inte mycket talar för att den andra förlusten för säsongen ska komma på söndag. 49-16 i målskillnad är också imponerande. Visst ska gnaget klara minst oavgjort här, men jag tror att insatsen kommer speglas mer av rädslan att förlora än av viljan att vinna.

På bortaplan har AIK spelat 8-5-1 och 22-9 och de är såklart favoriter att vinna, men 1,71 på bortavinst lockar nog endast svart-gula hjärtan. Särskilt när gnaget saknar Enoch Kofi Adu och Kristoffer Olsson på mittfälet på grund av avstängningar. Dessutom är skadeläget för Sebastian Larsson oroande. Om han inte heller spelar saknar AIK hela sitt innermittfält. Hur ska de kunna skapa chanser då?

Kalmar FF är inte nöjda med sin insats i årets Allsvenskan. En tiondeplats kan bli en slutgiltig niondeplats vid vinst över AIK. Det är inget som motiverar, men att snuva AIK på guldet lockar de flesta spelare och lag i Allsvenskan. Jag förväntar mig ett fullt motiverat Kalmar med ordentligt med energi. Särskilt när bästa spelaren Rasmus Elm förmodligen är med från start efter sitt skadeuppehåll.

Kalmar FF är traditionellt starka på hemmaplan även om de bara mäktat med 5-4-5 och 14-13 i år. Det som sticker ut är antalet mål. 27 mål på 14 matcher är ett snitt på 1,93 mål per match.

Summa summarum ser jag ett kämpande hemmalag mot ett ängsligt bortalag utan sina motorer på mittfältet som lär var fokuserade på att hålla nollan för att inte tappa guldet på Guldfågel Arena.

Ett underspel känns givet. Jag ser inget scenario där matchen plötsligt öppnar upp. Förutom då om inte Kalmar gör mål, men AIK släpper som bekant in ytterst få mål och får de in 1-1 lär tempot dö igen.

Under 2,5 mål till 1,98.

Prenumeration

Missa aldrig ett tips från våra experter.
Loading...

Relaterade tips

Loading...