Loading...

staff
Ken LennaárdNBA 
2018-05-14T12:18:00+02:00

Houston Rockets – Golden State Warriors

2018-05-15T03:00:00+02:00
ML1 Units
2,00

Golden State Warriors är NBA:s bästa lag. De har gått till NBA-final 3 år i rad och vann 2015 och 2017. Laget har dominerat stort och allt tyder på att de kommer fortsätta med det. Diskussionerna förs redan om hur bra Warriors är jämfört med andra tiders dominanta lag genom historien.

Många anser att startfemman är den bästa någonsin. Med betoning på att det är ett komplett lag där spelarnas olika styrkor kompletterar varandra till ett framförallt starkt anfall där de kan göra poäng på alla sätt som finns.

De tre stora stjärnorna i laget är small forward Kevin Durant, 28,0 poäng i snitt, point guard Stephen Curry, 24,5 poäng, och shooting guard Klay Thompson, 21,2 poäng.

Men Curry har varit skadad och det är tveksamt om han nått 100 % än. Och Houston Rockets har hemmaplansfördelen över serien på 7 matcher.

Rockets imponerade stort under grundserien med 65-17 i matcher. Toronto Raptors var tvåa med 59-23 och Golden State Warriors var trea med 58-24. 

Houston Rockets är byggt för att kunna slå dominanten Warriors i Western Conference. De har ett starkt anfall med två riktiga stjärnor i James Harden, 28,1 poäng, och Chris Paul, 21,8 poäng, där båda definieras som point guards. De kan båda penetrera korgen själva och om båda har en bra dag är Rockets väldigt svåra att slå.

Dribblingsattackerna mot korgen är tänkta att även skapa ytor för 3-poängs skott. Rockets skjuter i särklass mest försök i NBA. 42,3 försök per match, att jämföra med tvåan Brooklyn Nets med 35,7 försök per match.

Golden State Warriors försöker bara 28,9 gånger i snitt per match. Men de sätter å andra sidan högst procent med 39,1 %. Rockets sätter 36,2 %.

Golden State rankar tia på att släppa till 3-poängare med 35,7 %. Rockets rankar sjua med 35,1 %.

Anledningen till att jag tjatar om 3-poängare är att Rockets kommer skjuta många försök och att det är stor varians på de skotten.

Om inte Rockets vinner första matchen tror jag tuppkammen kommer slokna rejält, men om de däremot vinner så kan det gå hela vägen. Första matchen är mycket viktigt och det är all-in som gäller. Av den anledningen är jag sugen på Rockets, men kräver 2,00 i odds för att spela. Det är ett pris på jag inte lär se röken av. Det har funnits drygt 1,90 men oddset verkar på väg ner och det finns 1,86 i skrivande stund. Det blir sidlinjen för mig, i alla fall från start.

Golden State snittar mest poäng i ligan med 113,5. Houston är tvåa med 112,4. Golden State släpper till 107,5 poäng och Rockets 103,9 poäng. 

Totalen i matchen är skyhög. 223 poäng är riktigt mycket och under är den enda vägen man kan titta. Men variansen är hög och pass är förmodligen bästa spelet.

Det är NBA:s två bästa lag som möts, och framförallt NBA:s två bästa anfall. Men Rockets eventuella framgång bygger på sina två stjärnor och båda kan vara ojämna. Och båda tar tyvärr en historia av att lägga ägg i viktiga slutspelsmatcher.

3-poängs skott ökar variansen ännu mer. Sätter Rockets många vinner de, men har de en dålig dag på den här delen av spelet är de chanslösa.

Summa summarum är det perfekta förutsättningar för livebetting. Om det regnar 3-poängare åt båda håll kommer jag vara sugen på att spela under, för det brukar jämna ut sig.

Men min största idé är: Om något av lagen hamnar under med 10+ poäng lär jag vara väldigt sugen på laget som ligger under. Båda lagen kan göra många och snabba poäng och ett stort underläge betyder inte lika mycket som vanligt och jag har svårt att se bookisarna justera tillräckligt med vad datamodellen spottar ut.

Rockets att gå till NBA-finalen står i 2,81. Det är säkert ett bra spel, men jag sitter nöjd med min biljet på Rockets att vinna NBA till 8 gånger. 

Houston Rockets att vinna till 2,00.

Men som skrivet, det lär bli livebetting istället. Bara att ställa väckarklockan på 02:50 så kan du också skörda.

Prenumeration

Missa aldrig ett tips från våra experter.
Loading...

Relaterade tips

Loading...