Loading...

expert
Mr. XFotboll 
2018-07-09T10:52:00+02:00

Hammarby – Östersund

2018-07-09T19:00:00+02:00
1X21 Units
2,13

Världsmästerskapet i fotboll i all ära men nu drar Allsvenskan igång igen, på ett mer eller mindre fullsatt Tele2-arena när Östersund besöker Hammarby för att göra upp om tre poäng.

Hammarby har raden 8-2-1 och 25-14 och har varit vårens stora utropstecken.På hemmaplan har de varit ännu starkare med 5-01 och 16-8 i målskillnad.

Östersund har raden 5-2-4 och 18-15 i målskillnad. På bortaplan har de varit ännu svagare med 2-2-1 och 9-7 i målskillnad.

Hade man gissat innan säsongen så hade nog alla gissat på att det var Östersund som skulle ha 8-2-1 och Hammarby med 5-2-4. 

Bajen har fått jackpott på sina nyförvärv och har en tydlig spelidé som fungerar perfekt. De har självförtroende och öser in mål. De har tappat Pa Dibba till Kina under sommaren, men har fått 10 miljoner för en 31-årig avbytare. Han har förvissa gjort 7 mål och varit nyttig  när han kommit in med fulla energidepåer i de andra halvlekarna, men där gjorde bajen en bra affär och förlusten ska inte bli alltför kännbar. Det är ett av lagen som gör upp om guldet.

Inför den här matchen är mittbacken David Fällman avstängd, men Mads Fenger är tillbaka efter skada och ska kunna ersätta förtjänstfullt.  Det finns skador på ytterligare några som kan missa matchen, men så är det alltid och bajen är nära fulltaligt.

När allting har gått rätt för Hammarby så har allting gått fel för Östersund. Det är svårt att tänka sig att de spelade åttondelsfinal mot Arsenal i Europa League i februari. 

Östersunds starke man Daniel Kindberg anhölls för grovt bedrägeri och det ser mörkt ut för honom. Svarta pengar ser ut att ha haft en hel del med framgången i Östersunds FK att göra. Laget skulle alltid bli sönderköpt, men nu kan de falla isär snabbare och det blir inte lätt att hitta ersättare när oljan tagit slut som smörjmedel.

Ken Sema har lämnat för Watford. Sotirios "Sotte Papagiannopoulos har sålts till Köpenhamn. Två mycket tunga avbräck. Saman Ghoddos ser av allt att döma ut att missa matchen mot bajen på grund av skada. Det var/är de i särklass bästa spelarna i Östersund.

Men det största tappet är på tränarsidan. Graham Potter har skrivit på för Swansea och befinner sig nu i Wales. Ledstjärnan som inte går att ersätta. En viss Ian Burchnall har tagit över som huvudtränare. Han ska ha fokuserat på defensiven under sommaruppehållet, men ännu mera konditionen där de ska ha tränat väldigt hårt. Om så är fallet kan de vara sega i benen inför kvällen.

Ian Burchnall är ingen permanent lösning. Ryktena säger att det är Belgiens assisterande tränare Graeme Jones som är tilltänkt för jobbet. Han är polare med Graham Potter så det kan mycket väl vara sant, men han är upptagen i Ryssland för tillfället. En tillförordnad tränare talar inte heller för Östersund.

Jämtlandslaget avslutade våren med tre raka fullpoängare, men det går inte att tänka sig något annat än att de kammar noll nere i Stockholm. Oddset har gått upp rejält på morgonkvisten och vi tackar och tar emot. Allt över dubbelt känns riktigt bra.

Hammarby att vinna till 2,13.

Prenumeration

Missa aldrig ett tips från våra experter.
Loading...

Relaterade tips

Loading...