Loading...

staff
Ken LennaárdFotboll 
2018-05-16T08:25:00+02:00

Hammarby – Malmö

2018-05-16T19:00:00+02:00
AHCP1 Units
1,99

Vilket utropstecken Hammarby har varit. 7-1-0 och 21-10 är i det närmaste osannolikt med tanka på att bajen vid årskiftet diskuterades som en nedflyttningskandidat. 

Orsakerna till framgången är att alla nyförvärv blivit succé. Och att de haft tur i flera matcher. Som senast när det svenska spelarkollektivet nästan mangrant spelat Örebro hemma. De var klart bättre och ledde med 1-0 tills de åkte på en billig utvisning och bajen kunde vända till 2-1 och vinst. Det har varit många liknande varianter med utvisningar och billiga straffar, och tvärtom, men alltid i bajens favör.

Hammarby är överskattade och det är rätt att gå emot dem. Eller åtminstone stå över spel.

En ytterligare faktor som måste nämnas är tränare Stefan Billborn. Ny för i år med en väldigt ynklig meritlista för en Allsvensk tränare. Men oj vad han har fått ihop laget. Billborn ska bli intressant att följa framöver.

Som Djurgårdare har man bättre koll på Malmös sparkade tränare Magnus Pehrsson än de flesta andra. Gjorde inget bra jobb i Stockholms Stolthet och smet ut bakvägen när chansen gavs. Med Malmös trupp är inte ens SM-guldet förra året någon större merit och i år kom verkligheten ikapp honom. 

Pehrsson har nu välförtjänt fått sparken och sportchefen och Malmöpågen Daniel Andersson tar över. Som precis fått tränarlicens. Först Allan Kuhn och sedan Magnus Pehrsson … konspirationsteorierna går höga i Malmö. Nu kan Daniel komma in som en räddande ängel. Faktiskt inte alls osannolikt.

Enligt rapporterna var i princip hela laget missnöjda med Pehrsson och då brukar de vilja kriga i matchen efter för att visa att det var tränaren som det var fel på, och alltså inte dem själva. Då Andersson ska vara populär i spelarleden – och varför inte då han värvat dem med feta kontrakt – så blir det ett ytterligare plus.

Oddset har stigit ordentligt på Malmö. Förklaringen är skadebekymren. Saknas görs bland annat målvakten Johan Dahlin, backarna Behrang Safari och Rasmus Bengtsson, och mittfältarna Fouad Bachirou och Arnour Traustason. Alla som måste anses givna i första elvan om hela.  

Men Malmö har den i särklass bredaste truppen, det är chans för andra spelare att visa upp sig för nya tränaren och oddset har som sagt gått upp väldigt mycket.

Malmö är plötsligt underskattat och det tar vi vara på. Det behövs inte mycket tur för att Malmö ska knipa både 1 och 3 poäng.

Malmö +0,25 mål till 1,99.

Prenumeration

Missa aldrig ett tips från våra experter.
Loading...

Relaterade tips

Loading...