Loading...

expert
Alex StevicFotboll 
2018-11-09T12:36:00+01:00

Getafe – Valencia

2018-11-10T16:15:00+01:00
AHCP1 Units
2,02

I ena ringhörnan det lilla Madridlaget Getafe som kämpar med små resurser. I den andra ringhörnan storlaget Valencia med större arena, fanbas, ekonomi, budget och historia. Men i sportens värld vinner David mot Goliat rätt ofta, särskilt när Goliat inte prioriterar fajten.

Getafe tar emot på Coliseum Alfonso Pérez och det lär blir fullsatt med 17 393 åskådare. De har inlett säsongen bra med 4-3-3 i matcher och 11-9 i målskillnad. Inklusive cupvinsten mot Córdoba har de 3-1-0 och 7-3 på slutet. Bra form alltså. Även om den senaste matchen blev 1-1 borta mot bottenlaget Huesco, som dessutom var bättre. Men det var som sagt på bortaplan och Getafe är klart starkare hemma.

Getafe var en av utropstecknen förra året i La Liga och de ser ut att kunna nå samma placering i år. Framgången stavas José Bordalas som är namnet på tränaren som skapat lagbygget. Det är framförallt defensiven som är stark. Bara Barcelona och Atletico Madrid släppte in färre mål förra säsongen.

Ordinarie mittbacken Dakonam Djene är avstäng men annars mönstrar Getafe bästa möjliga lag.

Valencia är den stora besvikelsen i årets La Liga hittills. De ligger på en 15:e plats med 1-8-2 i matcher och 7-9 i målskillnad. Sju gjorda mål är sämst i hela serien.

Laget är skadefritt och mycket av resultatet beror på den mentala biten. Det är svårt att ta sig ur en sådan situation och att de ska göra det på bortaplan mot ett defensivt starkt lag känns mindre troligt.

En stor del av kräftgången har naturligtvis att göra med fokuset på Champions League. Igår torsdag besegrade de Young Boys hemma med 3-1 och tog sin första seger i CL-gruppen. Men det är svårt att se hur de ska kunna hinna ladda om inför den här matchen som spelas mindre än två dygn senare.

Att spela hemmalaget under dessa förutsättningar är ett måste, men jag fegar lite och väljer draw-no-bet med pengarna tillbaka på oavgjort. Något som känns som en mycket stark gardering med tanke på att Getafe endast förlorat 1 av de 6 senaste ligamatcherna och Valencia endast vunnit 1 av 11 ligamatcher i år.

Getafe +0,0 till 2,02. 

Prenumeration

Missa aldrig ett tips från våra experter.
Loading...

Relaterade tips

Loading...