Loading...

staff
Ken LennaárdTennis 
2018-11-20T11:00:00+01:00

Frankrike – Kroatien

2018-11-25T13:00:00+01:00
ML1 Units
1,61

Kommer ni ihåg när Davis Cup var stort? Sverige var en stormakt, USA ställde upp med bästa laget och alltid tv-sänt. Eller är du kanske för ung?

Det är synd eftersom Davis Cup är väldigt underhållande, och en väldig bra spelform för oss spelare. Hemmalaget väljer underlag som gynnar dem, vissa spelare är väldigt motiverade och andra inte alls och dubbeln som ofta är avgörande innehåller ofta nya dubbelpar som spelbolagen inte har någon statistik på.

Sammantaget är det speciella förutsättningar som gör det svårt att sätta odds på de olika utfallen.  Vilket såklart är ljuv musik för oss spelare som kan välja när degen ska lastas eller när vi nöjer oss utan lir.

I lagmatcher i tennis kan förutsättningarna göra att ett land har väldigt stor chans att vinna, och ibland kan det hända att ett lag ger upp efter dubbelmatchen och väljer att festa istället. Och så vidare. Det behöver allts inte vara fel att satsa på stora favoriter, som annars ofta är ett kardinalfel i andra sporter.

Här spelar jag Kroatien till 1,61. Ett odds jag aldrig ens skulle drömma om att spela till i fotboll eller NFL. Frankrike har hemmaplan och har valt grus som underlag. Det passar dem bra, men efter att ha gått igenom spelare för spelare ser jag en stor fördel för bortalaget. Det kvalitativa övertaget ska fälla avgörandet över 3 dagar och 5 matcher.

Frankrikes etta är 32:e rankade Lucas Pouille. Han har inte övertygat i år. Det har däremot Kroatiens etta och 7:e rankade Marin Cilic.  Pouille har varit rankad som 10:a som bäst och Cilic som 3:a. Fördel Kroatien.

Frankrikes tvåa bör bli 40:e rankade Jeremy Chardy. Jag kan inte tänka mig att de väljer 256:a rankade Jo-Wilfred Tsonga som har ordentligt med ringrost efter ännu en skada. Vem de än väljer lär båda lär båda få väldigt svårt att vinna mot Cilic. Det lär inte bli lättare mot Kroatiens tvåa 12:e rankade Borna Coric som övertygat enormt under hösten. 22-åringen kan mycket väl redan vara bättre än Kroatiens etta Cilic.

I dubbeln har Frankrike ett riktigt bra dubbelpar i 11:e rankade Nicolas Mahut och 12:e rankade Pierre-Hugues Herbert. Men Kroatiens duo går inte heller av för hackor med 4:e rankade Mate Pavic och 35:e rankade Ivan Dodig.

Inga odds finns på marknaden än, men fransmännen lär vara favoriter i dubbeln. Inte för att det lär hjälpa för jag ser inte att Pouille vinner både mot Celic och Coric, och då blir det 3-1 i singlar och game over.

Eftersom det är svårt att sätta odds på Davis Cup är spelbolagen försiktiga. Duktiga spelare har gjort sin hemläxa och hugger direkt när oddsen kommer ut. Det gäller att vara på alerten för de bästa oddsen. If you snooze you lose.

Om vi håller det enkelt och säger att franska ettan Pouille har 50 % chans i singlarna, liksom Frankrike i dubbeln. Då har fransmännen  endast 12,5 % chans att vinna efter 0-2 för Chardy/Tsonga. 1,15 i odds är såklart för lågt, men å andra sidan är 1,61 alldeles för högt. Enligt mina kalkyler ska Kroatien stå i cirka 1,40, och då endast för att det är bortamatch.

Jag tror det står 2-0 till Kroatien efter första dagen och då lär den franska tuppen ha en ordentligt slokande kam inför dubbeln.

Kroatien att vinna till 1,61.


Prenumeration

Missa aldrig ett tips från våra experter.
Loading...

Relaterade tips

Loading...