Loading...

expert
Mr. XFotboll 
2018-12-19T10:45:00+01:00

Cardiff – Manchester United

2018-12-22T18:30:00+01:00
AHCP1 Units
2,05

José Mourinho har fått sparken. Äntligen känner många, särskilt de som håller på Manchester United och förmodligen även spelarna. Det har kommit ihärdiga rykten från olika håll i omklädningsrummet om att Mourinho tappat spelartruppen. 

Den franska mittfältsgiganten Paul Pogba var en av VM:s bästa spelare i somras. Att det varit en schism mellan honom och Mourinho måste anses klarlagt, men att ställa Pogba utanför startelvan visar hur liten Mourinho är som människa enligt mig. Jag önskar inte honom några mer framgångar.

Manchester United har en spelartrupp som ska kunna utmana om vinst i såväl Premier League som Champions League. 7-5-5 i matcher och 29-29 i målskillnad i Premier League är långt ifrån godkänt. Som jämförelse ska man betänka att de släppte in endast 28 mål på 38 matcher, på hela säsongen förra året.

1-3 på Anfield Road borta mot ärkerivalen Liverpool blev droppen som fick bägaren att rinna över. Man U var totalt utklassade: 5-22 i skott, 2-11 i skott på mål, 2-13 i hörnor och 36 % bollinnehav trots att de låg i underläge i stora delar av matcher säger allt. 1-3 var i underkant.

Om det nu är så som alla tror och allting tyder på att spelarna var missnöjda med sin sparkade tränare lär de vilja visa upp sig från sin bästa sida i nästa match. Jag är övertygad om att vi kommer få se ett energifyllt Manchester United som spelar som ett lag, spelar ut hela sitt register och kämpar i försvar till anfalla i 90 minuter. Och då är det ett bra lag.

Cardiff har inlett säsongen med 4-2-11 i matcher och 17-33 i målskillnad. Nykomlingarna inledde svagt med 0-2-6 i matcher. Efter det har det blivit bättre med 4-0-5. Men vid närmare analys blänker Wales stolthet inte speciellt mycket. Segrarna har tagits mot Southampton 2-1, Wolverhampton 2-1, Brighton 2-1 och Fulham 4-2.

Inga monsterlag precis. Cardiff räcker inte till mot toppen, även om det bör nämnas att alla fyra vinster kommit hemma på Cardiff City Stadium.

Mot ett pånyttfött Manchester United ska hemmalaget vara chanslösa och jag ser inte att bortalaget kommer släppa foten från gaspedalen. Ingenting skulle ge fingret åt Mourinho bättre än en seger mot Cardiff med 4-0.

Manchester United -1 mål till 2,05.


Prenumeration

Missa aldrig ett tips från våra experter.
Loading...

Relaterade tips

Loading...