Loading...

staff
Ken LennaárdFotboll 
2018-06-03T15:46:00+02:00

Belgien att vinna Grupp G

2018-06-18T17:00:00+02:00
OTH0 Units
23.00

Många är sugna på att lira Belgien som slutvinnare av fotbolls-VM. Coolbet har 13 gånger, vilket är 1-2 gånger högre än alla andra, men ska man lira en outsider kan man lika gärna lira dem när slutspelet drar igång. Det är fyra matcher kvar då och Belgien lär ge klart mer om du lirar dem att gå vidare och sedan vinna. Till exempel ger 1,50 x 2,00 x 2,50 x 2,50 hela 18,75 gånger pengarna. Ha is i magen är med andra ord utgångstipset.

Panama kan vara VM:s sämsta lag, och är det tillsammans med Saudiarabien enligt oddssättarna. De tog sig till VM som 3:a i svaga CONCACAF med 3-4-3 och 9-10 i målskillnad. De hade turen att få möta ett redan klara Costa Rica på hemmaplan i sista matchen. Vinsten firades med att presidenten utlyste en helgdag för hela landet, för att fira sitt första VM-slutspel någonsin. Panama står i 1,45 att komma sist i gruppen och det kan vara ett riktigt bra spel. Jag menar … 9 mål på 10 matcher i kvalet.

Tunisien vann sin kvalgrupp med 4-2-0 och 11-4 mot Kongo, Libyen och Guinea. De har visat upp bra spel i vänskapsmatcherna och kan kanske överraska. Tränare Nabil Maaloul tog över förra året, och har faktist lett klubblaget AS Tunis till vinst i African Champions League 2011. Wahbi Khazri (Rennes) är stjärnan i laget, men det är Aymen Abdennour (Marseille) som blir nyckelspelaren. Han är en stabil mittback, men ska försöka stoppa Harry Kane och Romelu Lukaku. Vi önskar honom lycka till med det, för det lär behövas. Lottningen ser riktigt bra ut med ett kanske krampaktigt England i första matchen och ett avsågat Panama i sista matchen. Men pass på 20 gånger som gruppvinnare ändå.

England är världens bästa lag … innan matchen spelats.  Och de är alltid favoriter för att de uppfann fotbollen … fast de inte gjorde det. Minst en i truppen är en utomjording. Allt enligt engelska tabloider. Ibland är det skönt att läsa svenska sporttidningar där 0-0 mot Mexiko kan vara en heroisk bragd. England vann sin kvalgrupp med 8-2-0 och 18-3 och det är siffror som inte går att gnälla på, även om gruppen var svag. Med en Harry Kane i form därborta går de inte att räknas bort, men de behöver en hel del tur för att nå långt i turneringen. Det är deras sjätte raka VM och som bäst har de nått kvarten år 2002 och 2006. England är ett av två lag som bara består av spelare som hör hemma i inhemska ligan. Saudiarabien är det andra laget. Men eftersom Premier League är världens bästa liga är det ett plus för England. Föga förvånade fick tränare Gareth Southgate tugga kritik när han tog över 2016. Med resultaten har kritiken bedarrat, i alla fall lite. Southgate har visat att han är modig när det gäller laguttagningar och det måste ses som ett klart plus. England är alltid nerspelade och man måste väl gå emot någonstans som vanligt. 

Belgium var ett hett tips i EM för två år sedan där de åkte ut i kvarten med 1-3 mot Wales, och faktisk redan i VM 2014 där de vann sin grupp med tre raka vinster i gruppen och sedan gick till kvartsfinal där det blev 0-1 mot Argentina. Laget är stjärnspäckat med anfallaren Romelu Lukaku, kreativa mittfältaren Eden Hazard och målvakten Thibaut Courtois. Men nyckelspelaren i ett eventuellt slutspel blir mittbacken Vincent Kompany. När han är hel är han en spelare i världsklass, men han är ofta skadad och bakom finns det inte mycket. Min favorit är annars Manchester Citys mittfältare Kevin de Bruyne som alltid skapar någonting bra så fort han får bollen. Den allmänna uppfattningen är att medioker coaching hindrat dem från att nå sin fulla potential. Spanska Roberto Martinez står vid rodret sedan 2016 och det kanske kan bli bra. Kvalgruppen spelades hem med bravur: 9-1-0 och 43-6. Nytt målskytterekord i Europa tillsammans med Tyskland. Det har också sett stabilt ut i träningslandskamperna. Sedan kvalet drog igång inklusive träningsmatcher har de 17 raka matcher utan förlust. 

Tyvärr tror grabbarna på Coolbet också hårt på Belgien. 1,80 på gruppseger duger inte, särskilt eftersom det finns 1,83 på flera andra ställen. 

Det känns som ganska klar klasskillnad mellan de fyra lagen och Coolbet har 3,85 på en slutställning i ordningen Belgien – England – Tunisien – Panama. Kan vara en rolig bet. Men jag garanterar inte att det är ett överodds.

Pass alltså, och det är ofta det bästa spelet. Du kan låtsas att du spelat England att komma sist till 23 gånger och sedan antigajsta bort spelet. En riktig insats behöver inte heller vara fel, en sista och avgörande match mot Belgien låter inte som en räkmacka. Eller så spelar du på matcherna i vanlig ordning. Som jag planerar att göra.

Prenumeration

Missa aldrig ett tips från våra experter.
Loading...

Relaterade tips

Loading...