Loading...

expert
Mr. XFotboll 
2018-10-09T10:35:00+02:00

Barcelona – Inter

2018-10-24T21:00:00+02:00
AHCP1 Units
2,16

Dags för uppehåll för landskamper i form av UEFA Nations League, men spelbolagen har redan odds uppe på nästa omgång av Champions League och de fåglarna som är uppe tidigast hittar de fetaste maskarna.

Barcelona är ett av de bästa klubblagen i Europa, om det råder det ingen tvekan, men ett lag som siktar på att vinna båda La Liga och Champions League måste hushålla med krafterna och även försöka planera in formtoppen. Säsongen har inletts sisådär i Spanien. 4-3-1 i matcher och 19-9 i målskillnad är svårt att klaga på och det innebär även en andraplats i tabellen efter Sevilla.

Mål framåt gör de, men räknar man bort 8-2 segern mot Huesca har de faktiskt bara gjort 11 mål på 7 matcher i La Liga. Än värre är att försvarsspelet inte klickat än. De har släppt in mål i sex ligamatcher i rad.

Förlusten med 1-2 mot bottenlaget Leganés sticker ut, ett lag som i övrigt spelat 1-1-5 i matcher. Hemma har Barcelona bara 2-2-0 i matcher.

I Champions League har det sett bättre ut. 4-0 hemma mot PSV Eindhoven följdes upp av 4-2 mot Tottenham på bortaplan. De har skaffat sig en bra position i gruppspelet inför den här matchen mot Inter.

Men matchen ligger inklämd mellan Sevilla borta och Real Madrid hemma som spelas 4 dagar innan respektive efter. I vanliga fall brukar matcherna i La Liga få stryka på foten för matcherna i Champions League, men här bör det vara tvärtom. Det finns chans att de byter ut tongivande spelare sista halvtimman vid den förväntade ledningen.

Inter har inlett Serie A med 5-1-2 i matcher och 12-6 i målskillnad. Det räcker till en tredjeplats. På bortaplan har de 3-0-1 i matcher och 6-2 i målskillnad.

Champions Leauge har inletts ännu bättre med 2-1 hemma mot Tottenham och 2-1 borta mot PSV Eindhoven. Målskillnaden kan bli avgörande för att knipa andraplatsen och en uddamålsförlust mot Barcelona borta på Camp Nou är inte hela världen.

Är det någonting italienare kan så är det att spela defensivt på bortaplan.

Formen är lysande för Inter med sex raka segrar och 11-4 i målskillnad. 

Inter tar emot Milan på San Siro i årets viktigaste derby tre dagar innan denna match. Fyra dagar senare reser de till Rom för en bortamatch mot Lazio. Om det är någon match de kan "offra" så är det den sistnämnda.

Allt talar för att Inter reser till Barcelona med en mycket defensiv plan och 0-0 i siktet. Även om eller när det blir 1-0 till Barcelona ser jag inte att matchbilden förändras.

Inter är vassa på kontringar och på Camp Nous gigantiska plan finns det extra stora ytor till det. Gör de ett mål mot Barcelonas för närvarande darriga försvar ligger mitt spel bra till.

Inter +1,5 mål till 2,16.

Prenumeration

Missa aldrig ett tips från våra experter.
Loading...

Relaterade tips

Loading...