Coolbet

Coolbet är ett spelbolag som sticker ut i speldjungeln, och då inte bara med namnet eller den färgglada isbjörnen som logotype.

De är ett relativt nytt spelbolag som lanserades så sent som 2016. De erbjuder alla de vanliga spelen som sportsbetting, livebetting, casino och poker. Men har en egen mjukvara, ett eget tänk och har redan vunnit utmärkelser i spelbranschen.

De flesta spelbolag följer i samma spår som alla andra och har exakt samma produkt. Beträffande sportsbetting betyder det att de köper in en komplett produkt med odds, marknader, rättning och så vidare från en större leverantör. Det är väl inget fel med det, men de vänder sig till personer som har nära noll koll på odds och sannolikheter och inte heller bryr sig.

För en riktig spelare är det inte samma känsla att slå en datamaskin som att slå en riktig bookie. Särskilt inte eftersom oddsen är lägre och du urskillningslöst blir avstängd om du vinner.

Mannen bakom Coolbet heter Jan Svendsen. En norrbagge som gillat att ta sig ett lir sedan han som sjuåring upptäckte förtjusningen med att spela kula på skolgården. Sedan den dagen har spel varit en stor del av hans liv. Förutom att alltid ha spelat på sport så har han även jobbat med att sätta odds hos engelska bookmakers på 80- och 90-talet. En spelare ut i fingerspetsarna – det är vad man vill ha som en bookmaker.

Coolbet sätter sina egna odds och är inte rädda för att ta position. Jan Svendsen sålde en gång i tiden Nordic Bet till Betsson för en miljard i runda slängar. Allt gick inte till honom själv, men även om han är en gambler så kommer bankrullen inte ta slut. Han välkomnar Winbets duktiga spelare och ser fram emot hur vi ska vässa hans oddsteam.

Coolbet är ett spelbolag som det ska vara enligt Jan Svendsen. Med en personlig kundservice och mervärden för kunden.

När det gäller sportsbetting finns det inget större mervärde än höga odds. Coolbet har en högre återbetalningsprocent än de stora spelbolagen på den svenska marknaden.

Coolbets

Nästan lika viktigt för en vinnande spelare är att du inte blir limiterad. Coolbet har till skillnad från de flesta andra en policy att inte limitera spelare som det går bra för.

Om du bara plockar russinen ur kakan och bara spelar hos Coolbet när de har högst odds i världen eller bara gör livebets när de inte hänger med i marknadsrörelsen och ligger fel med en tiondel så är du inte en önskvärd kund och kommer bli limiterad. Men om du själv ger action så får du slicka i dig av russinen också och du får vinna utan att bli limiterad. För de vill ju faktiskt ha action till de odds de erbjuder.

Fair play – som de själva uttrycker det.

En annan sak som särskiljer Coolbet är transparensen.

1. De redovisar inkommande spel. Du kan i realtid se vilka spel som de tar emot. Vare sig du vill följa strömmen eller gå emot så är det bra information.

2. De redovisar även spelstatistik för varje match. Du får se hur många spel som lagts på till exempel 1, X och 2. Samt även hur mycket som satsats på varje tecken.

Den här typen av information är viktig och bra för att kunna läsa av marknaden. För att förutspå vart oddsen är på väg och även se vilken sida Coolbet är exponerad på och därför erbjuder extra bra odds på andra sidan.

Enbart den informationsservicen gör att ett konto hos Coolbet är ett måste.

Registrera dig här.