Winbets NFL-guide 2017 – Tampa Bay Buccaneers

NFLAv Ken Lennaárd
2017-09-09T12:39:00+02:00
0
Winbets NFL-guide 2017 – Tampa Bay Buccaneers

Skenheligheten och dubbelmoralen härskar i sportens värld där alla dansar efter cashen.

Tampa Bay Buccaneers är ett före detta skitlag som är på väg uppåt. 2014 gick de 2-14, 2015 gick de 6-10 och 2016 gick de 9-7. Ska man gå på trenden så vinner de 11 matcher i år. Det är inte alls uteslutet.

Enda problemet jag har är att många andra också tror på Buccs. Det är nästan trendigt att tro på piraterna och när det blir så försvinner spelvärdet snabbt. Och spelvärdet är det enda jag bryr mig om. 

Sporten? Vilken jävla sport? NFL är en överkommersialiserad produkt finjusterad för att tjäna mest möjligt antal pengar. Ägarna skiter bevisligen i sporten, för att inte tala om hur de skiter i spelarna, som bevisas av att de försökte dölja de permanenta hjärnskadorna på gamla spelare. Lagens ägare skiter i sporten, trots att de redan är miljardärer och bevisligen skulle kunna skita i pengar. Spelarna skiter också i sporten efter ett par säsonger när de sett ljuset. De väljer att gå från titelutmanare till skräplag för en miljon dollar extra, och de gör det varje gång.

Jag har tittat mycket på NFL och det känns som att när det är matcher på på prime time (på kvällarna söndag, måndag och torsdag) så dömer domarna så att det ska bli en jämnare match. Så att tittarna inte byter kanal, ratings går ner och de får mindre pengar för reklam nästa säsong.

Tilta mig mig inte med trams om "sport". Doping ska vi inte ens snacka om. Har du tänkt på att alla som spelar i O-line eller D-line har fyrkantiga ansikten och groteskt stora käkar och  rak haka?

Å andra sidan verkar det inte som att vår slags fotboll är ett dugg bättre. För att inte tala om friidrott. Eller ska vi snacka tennis? Riggprocenten i den sporten är nog närmare 10 % än 0 %.

Skenheligheten och dubbelmoralen härskar i sportens värld där alla dansar efter cashen. Själv skäms jag inte ett dugg när jag jublar om en spelare vrider av knäet och blir invalid, om jag tjänar på det i den matchen.

Allt som allt ännu flera anledningar till att hålla nere insatserna. Det finns inga säkra matcher.

Förra säsongen

9-7 med 9-7 ATS (against the spread), och 7-8(-1) på totalen i unders favör. +2 i turn overs.

Noterbart är att om du prickade vinnaren i de matcher Buccaneers spelade hade du gått 15-1 ATS.

Statistiskt sett var anfallet och försvaret medel. Men om du frågar genomsnittsfanset skulle han säga att anfallet var bra och försvaret var dåligt.

Offense

Det här är QB Jameis Winstons tredje år. Om man fortsätter att utvecklas i samma takt och som alla tror kommer det bli bra i år.

WR DeSean Jackson är ett mycket viktigt nyförvärv. Med hans snabbhet kommer han tvinga försvaren att täcka på djupet och när försvaret dras isär så öppnar det upp för alla andra. Framförallt för WR Mike Evans som en av ligans topp-5 Wide Receivers.

Deras första val i draften (19:e totalt) blev TE O.J. Howard. En supertalang som kommer att bidra, men kanske inte så mycket som alla tror detta år för det tar tid att lära sig att spela Tight End i NFL.

RB Doug Martin sög förra året och börjar säsongen med att vara avstängd i tre matcher. Men han är tillräckligt talangfull för att kunna levererar när han är hel och särskilt när försvaren inriktar sig på att stoppa passningsspelet. Lätt att glömma bort att han varit pro-bowler både 2012 och 2015.

Mitt betyg (1-5):

Totalt 3,5

QB 4

O-line 2,5

RB 2,5

WR, TE 4

Defense

Försvaret var riktigt bra på slutet och om de om de spelar så bra … ja då kan Buccaneers segla in som först i mål i NFL-regattan.

DT Gerald McCoy är en av ligans bästa på sin position. Om värvningen DT Chris Baker är lika bra som för Redskins förra säsongen, ja då är mittlåset formidabelt. Och det blir ännu bättre om DE Noah Spence fortsätter att utvecklas. Gerald McCoy förutspår det, och han borde ju veta eftersom de spelar bredvid varandra.

Safety J.J. Wilcox från Cowboys är en annan värvning med potential.

Mitt betyg (1-5):

Totalt 3,5

D-line 4

Linebackers 3

Secondary 3

Special Team

Under medel.

Betyg:2

Head Coach

Dirk Koetter tog över förra året. Jag kan inte säga att jag har koll på honom så han får ett betyg under medel för hans orutin. 

Betyg: 2

Analys

Buccs har stor uppsida på båda sidor bollen, men problemet är att divisionen ser tuff ut. Men jag tror att de går till slutspel och vinner 9-10 matcher.

Schemat var medel förra året och är så i år igen.

Falcons styrka: Alla vapnen i anfallet

Falcons svaghet: O-line

Speltips

Säsongstotalen öppnade upp på 8 vinster. Nästa år måste jag vara där när godisbutiken öppnas. Jag har lirat till över till 1,72.

Nu står de i över 8,5 vinster och 2,01. Inte lika sexigt längre, särskilt inte då matchen mot Miami vecka 1 blev inställd på grund av orkanen Irma. Den matchen spelas istället vecka 11 när båda lagen hade bye. Det blir 16 matcher på raken och det blir tufft. 


Senaste artiklarna

Visa alla
Historiens fem största skidåkare
ÖvrigtAv Ken Lennaárd2018-02-22T09:10:00+01:00
OS höjdpunkt: En ode till femmilen
ÖvrigtAv Ken Lennaárd2018-02-16T11:54:00+01:00
OS – Javisst ja, det pågår nu va?
ÖvrigtAv Ken Lennaárd2018-02-13T12:23:00+01:00