Winbets NFL-guide 2017 – Atlanta Falcons

NFLAv Ken Lennaárd
2017-09-08T11:36:00+02:00
0
Winbets NFL-guide 2017 – Atlanta Falcons

Nya tränare på viktiga positioner kan vara ett problem.

Super Bowl är spelmässigt min Julafton. Jag lirar proppar till höger och vänster så jag till slut knappt vet vad jag ska hålla på. Senast var det enkelt. Alla nöjesspelare trodde på New England Patriots och vi proffs bombade på Atlanta Falcons. Propparna följde på det. De ledde med 28-3 och jag såg ut att slakta alla proppar och gå mot en rekordvinst.

Sedan fick Falcons offensiva tränaren Kyle Shanahan ett totalt hjärnsläpp som kommer att förfölja honom resten av karriären. Och mig, varenda gång jag ser eller läser om honom. Och det lär bli en lång karriär för han är lysande. En av de bästa säsongerna som gjorts av en offensiv tränare förstördes på de tjugo sista minuterna.

Någon statistiker har räknat ut att Falcons vid ett tillfälle hade 99,6 % vinstchans. Det stämmer nog för de kunde bara förlora om de klantade sig någon katastrofalt. Något de tyvärr gjorde flera gånger i rad.

Förra säsongen

11-5 med 10-6 ATS, och hela 13-2(-1) på över totalen. +11 i turn overs.

Anfallet var NFL:s bästa och faktiskt helt överlägsna. Även historiskt sett var de väldigt bra. 

Försvaret var under medel.

Offense

QB Matt Ryan var alltid snäppet under elit och underskattat. Han är fortfarande bra, men nu istället överskattat. Och han skulle gärna byta ut sin MVP-titel mot en Super Bowl-ring.

Hans vapen gör de flesta andra quarterbacks i  NFL avundsjuka.

Den stora positiva förändringen förra säsongen var deras O-line som tog ett stort steg framåt. Det var för att de var helt skadefria, och statistiskt sett är det svårt att upprätthålla, väldigt svårt till och med.

Mitt betyg (1-5):

Totalt 4,5

QB 4,5

O-line 4,5

RB 4

WR, TE 4

Defense

Försvaret har gjort några spännande värvningar. Som rookien Takkarist McKinley som edge rusher och etablerade Nose Tackle Dontarie Poe.

Det stora utropstecknet förra året var CB Jalen Collins som tvingades axla ansvar när CB Desmond Trufant skadade sig. Det kan blir ett riktigt bra tandempar i år.

Mitt betyg (1-5):

Totalt 4

D-line 3

Linebackers 3

Secondary 5

Special Team

Både Kicker Matt Bryant och Punter Matt Bosher var över medel.

Betyg: 3,5

Head Coach

Dan Quinn tog över som huvudtränare för Falcons 2015. Det har sett bra ut tidigare också på de lagdelar han varit ansvarig över.

Betyg: 3,5

Analys

Nya tränare på viktiga positioner kan vara ett problem. Men den stora grisen i säcken är hur Falcons kan hantera det monumentala hjärnsläppet i Super Bowl. Det finns någonting som kallas för Super Bowl hangoover där det förlorande laget presterar dåligt året efter. Statistiken är stark, så stark att inte ens duktiga spelproffs vill gå emot den.

På pappret ser Falcons minst lika bra ut som förra säsongen. Hela anfallet är tillbaka och alla odds är attraktiva, om det inte vore för baksmällan efter en Super Bowl-torsk som inträffar så gott som varje år. Och Falcons borde rimligtvis ha den värsta baksmällan av alla.

Schemat var lättare än medel förra året, men blir klart tuffare i år.

Falcons styrka: hela anfallet

Falcons svaghet: att stoppa springspelet

Speltips

Säsongstotalen öppnade på 10 vinster med 1,80 på över och 2,00 på under. Nu är linan 9,5 vinster med samma odds.

Över ser ju löjligt bra ut för ett sådant fantastiskt lag, men baksmällan efter Super Bowl är någonting som inte heller jag vill gå emot. Det får bli spel under säsongen istället ifall det ser bra ut.

Senaste artiklarna

Visa alla
Historiens fem största skidåkare
ÖvrigtAv Ken Lennaárd2018-02-22T09:10:00+01:00
OS höjdpunkt: En ode till femmilen
ÖvrigtAv Ken Lennaárd2018-02-16T11:54:00+01:00
OS – Javisst ja, det pågår nu va?
ÖvrigtAv Ken Lennaárd2018-02-13T12:23:00+01:00