Ner i gruvan! Där ingenting är vitt som snö

TennisAv Peter Berg
2018-02-12T09:16:00+01:00
0
Ner i gruvan! Där ingenting är vitt som snö

Nu klättrar Puntern ner i tennisgruvan i jakten på nya fynd.

Hallå allemsammans!

Kul att det är igång igen! Jag smygkörde ju lite förra veckan. Jag blandade och gav lite men satte i alla fall ett 2-unit-spel som aldrig var i farozonen.

Vad tyckte vi om Australian Open då? De där episka matcherna uteblev kan man säga. Samtidigt tror jag det är svårt att få ur spelarna det där lilla extra när det kommer in sådana där värmeböljor som suger ur mycket energi ur hela fältet. Spelmässigt så tycker jag det gick över förväntan. 147% ROI över 28 spel är jag väldigt nöjd med och jag hoppas alla investerare tyckte det var roligt att följa.

Jag tänkte vi skulle snacka lite om veckorna som kommer. Tidsmässigt så brukar det vara väldigt utspritt bland världsdelarna så om man ska se allt så blir det väldigt långa dagar. Det är såklart ett minus eftersom det finns annat än tennis man måste ägna sig åt emellanåt.

Den här veckan så spelas New York Open, Rotterdam och Argentina Open på herrsidan. New York Open är en ny turnering för i år och spelas på hardcourt inomhus. Ett välkommet tillskott i schemat måste jag säga. Den kommer följas.

Rotterdam fick såklart bingo när Roger Federer hörde av sig och ville ta ett WC på grund av att det är hans chans att bli världsetta innan Indian Wells drar igång. Final räcker för att han ska bli den äldsta världsettan någonsin. Det fixar han ju, den gamle. Annars så är ju Rotterdam den turnering som vår egen Robin Söderling brukade besöka år efter år. Kanske inte för tennisens skull, utan för att Rotterdam gärna betalade ut ett högt "gage" för att han skulle komma och visa upp sig. 4-5 miljoner åt gången sägs det ha legat på när Robin var rankad som högst. Man behöver inte vara kommunist för att tycka att det var mycket. 

Argentinarna vill såklart lira på grus och det är ofta ganska kniviga turneringar att hitta värden i. Många är grusrävarna som dyker upp från nästan ingenstans och så ska man försöka gissa sig till hur formen är.

På damsidan spelas endast Qatar Open den här veckan, men följer upp med två värdesprängda events nästa vecka istället - Dubai Duty free tennis championships och Hungarian ladies open. Det ser jag fram emot. Även grusturneringen i Acapulco som kommer veckan därpå.

Alldeles strax börjar de spela i Doha. Jag har inte spelat något ännu men ser att Johanna Konta möter Bernada Pera i första omgången. Om ni minns så vann Pera över henne i Australian Open till 7,55 gånger pengarna, och fonden hade spelat. Idag ger Pera 3,50 och det är väl kanske lite mer korrekt. Dock avslag från spel. Förmodligen kommer inte Konta komma sådär oförberedd taktiskt igen och så har hon säkert revanschlust.

Nu hoppar jag ner i gruvan i ca 5 veckor framöver. Kanske kommer jag upp igen, hålögd och skitig i ansiktet, men förhoppningsvis med en sprängfylld börs runt hölstret!

Vi hörs!

Peter Berg, TennisPunter.

Senaste artiklarna

Visa alla
Perra Vip – Intervju med Winbets nya MMA-expert
ÖvrigtAv Peter Johansson2018-03-15T14:46:00+01:00
Long time no wright
ÖvrigtAv byling2018-03-09T21:14:00+01:00