Long time no wright

ÖvrigtAv byling
2018-03-09T21:14:00+01:00
1
Long time no wright

Nu kör vi så det ryker !

Snart mina vänner snart.

Efter tre officiella tester och en hel jävla vinter är det nu bara nio dagar kvar till säsongens första race !!

Det har hänt en del under uppehållet , det har hänt en jävla massa för att tala klarspråk .

Vi börjar med den absolut största bomben : Det franska teamet Tech3 , som varit satellitteam till Yamaha bryter med desamma och går till KTM 2019 !! Herrejävlar , va e de för fel på Herve Poncheral egentligen ?? (ägare till stallet).2017 går till historien som Tech3:s bästa säsong genom tiderna , flera podium och rookien Zarco nosade på vinsten ett par gånger . Tech3 fick sina 1 år äldre yamahahojar att överglänsa fabrikshojarna gång på gång och det var (är) bara en tidsfråga innan dom vinner sitt första motoGp race och då byter dom till KTM ??? 

KTM är nya i den tunga klassen , har förvisso utvecklats under sin första säsong men att slåss om dom sista poängplatserna är nog inget som tilltalar en potentiell världsmästare som Zarco. Nu har Red Bull KTM en kassakista stor som Sveriges budget men det hjälper inte alltid , det behöver köras miljoner mil innan en ny hoj är redo att vinna race och att tro att KTM skulle vara där redan 2019 är bara löjligt.

Och stackars Zarco , han har en körstil som passar perfekt på Yamaha , va fan ska han göra nästa år när hans kontrakt med Tech3 går ut ? Det jävliga för Zarco personligen är att Vinales kör för Yamaha i tre år till o Rossi är på väg att skriva kontrakt han med till 2020 och då finns det ingen ledig Yamaha till den gode fransmannen . Bittert på min ära . Och Yamaha , som har två hojar över from 2019 väntar nog in Rossis egna stall  Sky V46 innan dom kontrakterar något annat satellitteam , om dom inte låter Avintia ta dom två åren tills dess förstås , vilket kan vara en kortsiktig lösning . Men Avintia har cirkusens två sämsta piloter och det är ju ingen bra reklam för Yamaha direkt....

Förövrigt har testerna verkligen varit en upp o en i minne . Maken till ojämna tester har jag aldrig sett . Honda har sett oslagbara ut för att droppa till källaren, så har även Ducati. Yamaha började som dom slutade förra säsongen men verkar ha hittat nåt nu , återstår att se om dom får framdäcken att hålla ett helt race , verkar som dom har stora problem där. KTM harvar i övre botten med Aprilia i hasorna och Suzuki överraskar stort med att ha båda sina piloter i topp regelbundet. 

Bland satellit och privatteamen har som sagt var Zarco med sin Tech3-yamaha stuckit ut och varit konstant i topp , oavsett väderlek, däck o bana . Tyvärr fick deras andra förare lämna wo pga sjukdom o ersätts av moto2rookien Zyharin . Petrucci har gjort bra ifrån sej på sin Pramac , något även Miller gjort . Dom tre privatteamen har inte gjort en jävel glad och kommer få jaga ströpoäng hela säsongen.

Nu går snacket om att Ducati ska ta sitt första VM sedan Stoner men tillåt mej tvivla , tror inte Dovi räcker till och det gör definitivt inte äckelppäcklet Lorenzo heller. Marquez på sin Honda är favorit till under 2 ggr degen på dom flesta bolagen vilket för mej är ospelbart . 

Så vem vinner VM ? 

Jag har mina teorier men dom väntar jag med ett tag , först ska ni få vinnaren av racet i Qatar och han kör inte helt oväntat Yamaha . 

Vinnaren av MotoGp Qatar är .......

På återskrivande , byling

Senaste artiklarna

Visa alla
Perra Vip – Intervju med Winbets nya MMA-expert
ÖvrigtAv Peter Johansson2018-03-15T14:46:00+01:00
Long time no wright
ÖvrigtAv byling2018-03-09T21:14:00+01:00