Dags att hämta vinnare ur brunnen i Indian Wells

TennisAv Peter Berg
2018-03-04T09:18:00+01:00
0
Dags att hämta vinnare ur brunnen i Indian Wells

Federer på väg mot titeln i Indian Wells 2017.

Hallå!


Motgång och otur är den gemensamma konsensus som många har angående de gångna veckorna. Självklart är verkligheten mer komplex än så. Det är inte alltid bara otur när det går emot. Sen blir det lite kaka på kaka när det otvivelaktigt blir svårare att ta de där marginalbesluten när Fru Fortuna gjort tydligt att hon övergett dig.


Fonden ligger back lite över 5 units. Ingen katastrof alls. Men när 1 unit är 5% så blir det såklart kännbart. Muguruza, Cepelova, Sevastova, Istomin, Khachanov, Carreno Busta - matcher som vilken annan gång som helt bara sitter. Bara dessa fyra matcher är en swing på cirka €80,000. Motigt, javisst, men det hör liksom till det också. Synd bara att de kommer samma period allihopa. Men ibland har man tur och då tänker man inte så mycket på det. Den har man gjort sig förtjänt av, tänker man. Så funkar människan, så funkar jag och så funkar förmodligen du också.


Veckan om gick då?


Tennismässigt har det varit ganska sömnigt. Perioden som vi är inne i nu är lite av "transportveckor" tills de bästa spelarna är med igen. Det tar emot lite att titta när Kevin Anderson tar sig till final i två turneringar i rad. Är detta det bästa vi erbjuds så passar jag gärna och klämmer en film istället. Highlights:en finns ändå alltid där när man vill se hur det såg ut. "On demand" på youtube, om man säger.


Kul att Juan Martin del Potro ser ut att ha hittat formen igen. Det har varit ett stökigt år för honom hittills. Ganska komfortabel seger inatt mot Alexander Zverev i och för sig. Tyvärr så såg jag inte honom slå en enda backhand i den matchen. Bara slice. Har han känningar av något igen kanske? Tråkigt om så är fallet. Det går bra att slå slice till en viss gräns, men till slut blir han exponerad av de bästa.


På damsidan så finns det positiva nyheter ur svensk synvinkel. Rebecca Peterson tog sig till semifinal i WTA-turneringen i Acapulco. Och det välförtjänt. Hon slog några meriterade spelare innan hon åkte ut mot Voegele med 4-6, 6-7. Den på papperet sämsta av de hon mött på hela veckan. Men så kan det vara. Hon bygger sitt spel mycket på försvar och klarar av att mota tillbaka i ganska högt tempo. Det kommer hon klara sig långt på. Men för att bli något att verkligen räkna med måste hon hitta en offensiv som fungerar också. Annars blir det alltid jobbiga och tunga matcher hon måste genomlida varje gång hon kliver ut på banan. En offensiv ska i och för sig inte vara något problem för Rebecca att hitta, hon såg ut att ha tillbringat väldigt mycket tid i gymmet den senaste tiden. Väldigt biffig i både armar och axelparti. Bra!


Pouille och Bautista-Agut möts i finalen i Dubai. Han samlar många enkla poäng nu, Pouille. Jag vet inte vad jag ska tycka om det egentligen. Han känns som en ganska lat spelare. Talangfull dock. Och slår förmodligen hårdast på hela touren. Vet inte riktigt vem jag skulle välja i den finalen. Pouille är definitivt den med högsta nivån i sig, men han klarar han av att hålla nivån uppe tillräckligt ofta och länge för att hålla superstabile Bautista-Agut borta? Passar på den.


Ur spelsynvinkel så inväntar jag kvalet som börjar på måndag för Indian Wells. Kvalet för damerna kör igång på måndag kl 11:00 och håller på till och med tisdag. Herrarnas dito sträcker sig från tisdag till onsdag. Sen smyger damerna igång med några förstaomgångs-matcher på onsdagen innan herrarna kliver in på torsdagen. Så ser schemat ut och jag är hyperladdad inför turneringen. Tyvärr har några av toppspelarna redan klivit av, men ur spelsynpunkt så är förhoppningarna stora. Det är ofta fina värden i den turneringen.


Vi hörs!


Peter Berg, TennisPunter

Senaste artiklarna

Visa alla
Perra Vip – Intervju med Winbets nya MMA-expert
ÖvrigtAv Peter Johansson2018-03-15T14:46:00+01:00
Long time no wright
ÖvrigtAv byling2018-03-09T21:14:00+01:00