Adrenalinframkallande attraktioner!

ÖvrigtAv Charles Brown
2017-09-08T10:14:00+02:00
0
Adrenalinframkallande attraktioner!

Vet ni hur många gånger jag har studerat det här tornet på olika sorters avstånd; hundratals.

STRATOSPHERE TOWER

Det finns en del attraktioner i Las Vegas som jag antagligen aldrig kommer att prova. Anledningen är helt enkelt den att jag inte vågar. Ta t.ex. Stratosphere Tower som är det 300 meter höga tornet i den norra änden av the Strip.

Vet ni hur många gånger jag har studerat det här tornet på olika sorters avstånd; hundratals. 

För er som inte vet så är det ett litet tivoli högst upp med olika Rides. ”Uppskjutet” vill jag verkligen åka men så fort jag närmar mig detta hotell så får jag sådan svindel när jag tittar upp mot toppen att jag vänder.

På senare tid kan du även kasta dig ut från toppen utan fallskärm men med en lina som hasar dig ner likt ett fritt fall. Det finns tuffingar där ute som inte tycker att det här tornet är så märkvärdigt; ni vet människor som kastar sig ut från höga berg utan att blinka och fäller ut fallskärmen i sista sekund. 

Jag tillhör inte de här personerna och har inte vågat mig på den här attraktionen heller. Fallet är en mycket populär attraktion så om du är sugen så boka i tid då det hänt att folk fått avstå p.g.a. fullbokning.

Det är 300 meter upp i luften och för att man ska förstå hur högt det är så brukar jag jämföra med Globen som är 80 meter hög. Det går alltså 3,75 globar på ett ST. 

FIGHTER PILOT EXPERIENCE

Har du alltid velat prova på att flyga som en stridspilot och filmer som Top Gun och Air Combat får dig att drömma om ett adrenalinrus ovan jord. 

Eller kommer du bara impulsivt på att du är sugen på något värre än bergochdalbanorna på Six Flags i Los Angeles så har jag lösningen på ditt begär och det heter Skycombatace.

Luftens Hjältar hela dagen i Vegas. Du blir hämtad på hotellet och körd till flygplatsen i Henderson(ett område i LV). 

Framme går du igenom säkerhet och annat nödvändigt med en pilot som sedan låter dig välja plan då det finns lite olika modeller. 

Piloten är expert och även planen är något som the air race industrin har använt sig av i 30 år. Ett av planen som heter Waco har två säten fram om du är sugen på att dela din upplevelse med en vän. Efter en åktur glidandes över berg och dalar och synen av the Strip från ovan landar planet i äkta military-style. Planet kommer in i en spiral vilket är en taktik som används för att undvika att bli nerskjuten av fienden.

SKJUT MED PISTOLER OCH GEVÄR

Skjut gevär i Vegas. En gång i tiden så sköt jag med luftgevär. Jag t.o.m. tävlade och kammade hem lite priser. Sedan tröttnade jag och har inte haft något skjutvapen i min hand på 20 år. Skjutvapen är inte min grej men jag vet att många tycker att det är en mycket rolig aktivitet. I USA säljer de skjutvapen lite här och där vilket jag finner obehagligt men inget jag kan göra något åt.

På så vis finns det mycket att provskjuta med för den intresserade och The Gun Store - Las Vegas erbjuder olika paket. Här ligger mina gamla luftgevär i lä då du erbjuds att skjuta med mer eller mindre det du önskar; gevär och pistoler av alla möjliga slag. De som har varit där påpekar att personalen är väldigt professionell och noga med säkerheten. Ni går igenom allt noga och de har mycket tålamod för nybörjare.

CAMPING I NATUREN

3-dagars National Parks camping. Den här utflykten måste vara helt magisk men inget för mig som skulle hamna på psyket av att försöka sova i ett tält eller campingstuga. 

Jag är fullständigt livrädd för kryp och yxmördare.

Men för den som inte höjer på ögonbrynen för en liten skorpion är detta något att uppleva; inte minst för att prova på hur det var att leva som Lucky Luke förr i tiden.

Campa i en Nationalpark. Över lag så är det så att om man t.ex. vill ta en tur till Grand Canyon så kan man inte bara sätta sig i en bil och åka dit. Det är marker ägda av indianer och man måste ha särkilt tillstånd för att ta sig in i de här naturreservaten. 

Du kan alltså bara ta dig dit genom en bokad tur. Det går att flyga helikopter eller åka buss. Bussen rekommenderas inte på sommaren då det är obeskrivligt varmt ute.

Det går att boka in en tur som t.ex. hämtar dig på morgonkvisten och lämnar dig åter på eftermiddagen. Men för de som har tid och älskar att spendera tid ute i naturen så är den här 3-dagarsturen att rekommendera. 

Se populära höjdpunkter från Sydväst och besök Zion National Park, Bryce Canyon och njut av en jeeptur i Monument Valley. Äventyret avslutas med det bästa till sist nämligen Grand Canyon. I paketet ingår transport med luftkonditionering, måltider, entréavgifter och campingutrustning.

DISNEYLAND CALIFORNA

Äntligen något som jag vågar göra. Disneyland Anaheim California kan besökas i en planerad tur från LV utan att ni behöver hyra bil eller tänka på att boka flygbiljetter. En kul utflykt för hela familjen om ni har barnen med er och ni har lovat att de ska få krama Kalle Anka.

Bussturen tar 4,5 timma och ni förses med dricka, enklare mat, filtar, hörlurar och kuddar. Utflykten kan bokas med två eller tre nätter beroende på hur länge ni vill vara borta och dagarna ser ut så här:

2-Night

Day 1: Depart Las Vegas at 3:30 PM for Anaheim - Arrive 8:00 PM - Overnight

Day 2: Disneyland® & Disney's California Adventure® - Overnight

Day 3: Depart Anaheim at 8:45 AM for arrival into Las Vegas by 1:15 PM

3-Night

Day 1: Depart Las Vegas at 3:30 PM for Anaheim - Arrive 8:00 PM - Overnight

Day 2: Disneyland® and Disney's California Adventure® - Overnight

Day 3: Disneyland® and Disney's California Adventure® - Overnight

Day 4: Depart Anaheim at 8:45 AM for arrival into Las Vegas by 1:15 PM

Resan kan bokas här: Las-Vegas-to-Anaheim-LVTANA

Senaste artiklarna

Visa alla
Historiens fem största skidåkare
ÖvrigtAv Ken Lennaárd2018-02-22T09:10:00+01:00
OS höjdpunkt: En ode till femmilen
ÖvrigtAv Ken Lennaárd2018-02-16T11:54:00+01:00
OS – Javisst ja, det pågår nu va?
ÖvrigtAv Ken Lennaárd2018-02-13T12:23:00+01:00